Nem dohányoznak a Fül-Orr-Gégészeti Klinika orvosai – Semmelweis Médiasarok

Dohányzó orvosok

KÖTELEZŐ TÜDŐSZŰRÉS

Csekély meggyőző erővel tudják dohányzó orvosok leszokását támogatni azok az orvosok, akik maguk is dohányoznak - hangzott el egyebek mellett az Ankarai Egyetem orvosi fakultásán dolgozó Dr. Fikri Icli előadásán. Ezeket látta már? Debreczeni Zita gyönyörű fotón mutatta meg a kisfiát Ez volt az egyik ok, ami miatt Icli és kollégái leszokási kampányt indítottak saját medikus hallgatóik körében.

dohányzó orvosok

Európa egyes országaiban rengeteg orvos dohányzik; Görögországban és Spanyolországban már a férfi orvostanhallgatók között 40 százalék fölötti a dohányosok aránya.

Icliék felmérésében a füstölő hallgatók 60 százaléka vallotta úgy, hogy az egyetemen szokott rá a cigarettára, és az évfolyamokon feljebb lépdelve egyre dohányzó orvosok vált a dohányzás. Icli szerint a probléma megoldása azért nehéz, mert aki egyszer rászokott, azt nagyon nehéz leszoktatni, ezért elsődleges célul a prevenciót kell kitűzni, vagyis hogy a hallgatók egyáltalán ne kezdjék el a dohányzást.

dohányzó orvosok

Sikeres kampány közt az egyetem intenzív kampányt indított a dohányzás arányának dohányzó orvosok. Nővérek, szociális munkások, pszichológusok és hallgatók közreműködésével létrehozták a Cigarette Fighting Group nevű csoportot, melynek keretében havonta találkozókra, felvilágosító előadásokra és éves szimpóziumokra került sor.

dohányzó orvosok

Másrészről viszont, bár az egyetem létrehozott egy dohányzásról leszoktató klinikát a hallgatók számára, a leszokók száma re nem emelkedett. Ez azt jelenti, hogy a siker elsősorban a prevenciónak tudható be, vagyis hogy az új hallgatókat sikerült eltántorítani az első szál cigarettától. Szuper akciókkal vár az új Rossmann akciós újság!

dohányzó orvosok

Nagytakarítást tervezünk? Vagy éppen külsőnket frissítenénk fel a nyári szezonra?

dohányzó orvosok

Olcsóbban vennénk baba termékeket? A Rossmann legfrissebb akciós újságjával kedvezményesen beszerezhetjük mindazt, amire szükségünk van!

VaTi

Legyen szó különféle száj- haj- és testápolási termékekről, parfümökről, higiéniás termékekről, tisztítószerekről vagy vitaminkészítményekről, akár százalékos kedvezménnyel helyreáll a dohányzásról való leszokás most ezeket haza.

Extra ajánló.